Продължаваме промяната и Демократична България настояват правителството да внесе бюджет за

...
Продължаваме промяната и Демократична България настояват правителството да внесе бюджет за
Коментари Харесай

Депутат разкри какво се говори за Стефан Янев в кулоарите на парламента


" Продължаваме промяната " и " Демократична България "  настояват държавното управление да внесе бюджет за 2023 година и да се вмести в 3% недостиг. Коментар от

" Винаги е значимо да има бюджет и постоянно е значимо да пазим фискалната стойност на страната. От енергийните обезщетения видяхме, че помощи ще получат компании, които осъществят стотици милиони облага ", заяви депутатът Владислав Панев от  " Демократична България " в студиото на " Денят ON AIR ". Според него предизборно се купуват гласоподаватели и компании, които да оказват помощ в предизборните акции, и сега мисълта на всички е по какъв начин да дават обещание на хората всичко, което е невероятно да се случи, и в случай че се случи това, страната ще банкрутира след няколко години, а сегашната инфлацията ще ни се стори ария.
-->
" Въпреки че ние призоваваме служебния кабинет да внесе проектобюджет за идната година, изцяло разбирам финансовият министър защо не го прави. Когато нямаш ясно парламентарно болшинство, предизборната конкуренция по разходи ще докара до такава степен, че бюджетът ще бъде продънен и няма изобщо да наподобява на този, който е импортиран от Министерския съвет ", уточни гостът пред Bulgaria ON AIR. По думите му основният проблем с Еврозоната сега е инфлацията, а не бюджетният недостиг, тъй като тази година дефицитът ще бъде в рамки.

" Според мен това е един от претекстовете на служебния кабинет да не внася бюджет, тъй като, в случай че той бъде импортиран и е над 3%, тогава участието в Еврозоната ще бъде застрашено по още един индикатор с изключение на инфлацията ", разяснява Панев.

Той акцентира, че най-важното е България да извърши верните промени, а не да раздава пари на калпак, тъй като единствено по този метод приходите могат да порастват неинфлационно.

" По коридорите се приказва, че господин Янев евентуално ще получи третия мандат. В кабинет, който раздава пари от балкона, не мисля, че там ни е мястото ", сподели Панев.

Той е безапелационен, че хората не се вълнуват от политическите дразги, а от това, което ще произведат като политики.

" Необходимо е да има реформистки надъхан кабинет, а не какъвто и да било, тъй като в случай че има кабинет, който да е " болшинството Рашидов ", то не виждам подобен кабинет да извърши кой знае какви промени, ще раздава пари и това е ", сигурен е гостът. Той акцентира, че от " Демократична България " биха се отнесли извънредно отговорно, в случай че получат третия мандат, само че не имат вяра, че президентът ще им го връчи.

" Ясно е, доста е мъчно да се излъчи добър кабинет в това Народно заседание, по тази причина господин Христо Иванов е споделил, че ще избираме сред няколко неприятни разновидността ", заключи Панев.

 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР